Over bedrijfshockey

Wat is bedrijfshockey?

Bedrijfshockey is een regionaal of lokaal georganiseerde hockeycompetitie tussen teams van bedrijven, non-profit organisaties, diensten, studentengroepen, researchgroepen en beroepsgroepen. Er wordt gespeeld op doordeweekse avonden op velden van reguliere hockeyclubs. De bedrijfshockey competitie staat los van de bij de KNHB aangesloten clubs. Spelers van bedrijfsteams zijn echter wel – speciaal – lid van de KNHB en kunnen als zodanig gebruik maken van de kennis van de bond. Het type competitie hangt af van de grootte van een regio en de doelstelling per regio. In veel, grote regio’s wordt gespeeld in aparte, prestatie-gerichte en recreatieve poules. Recreatie staat voorop bij bedrijfshockey. Er wordt gespeeld met mixed teams.

Waarom bedrijfshockey?

Bedrijfshockey biedt de mogelijkheid om op sportieve wijze de naam van uw bedrijf uit te dragen. Daarnaast is het de ideale manier om informele contacten te leggen met andere bedrijven of organisaties. In combinatie met Kennispark kunnen uit deze contacten weer nieuwe innovatieve idee├źn komen en samenwerkingen. Dit bevordert de creativiteit en innovativiteit van bedrijven. Maar bovenal kunnen deelnemers aan bedrijfshockey buiten werktijd de eigen collega’s beter leren kennen. Het sociale aspect is bij bedrijfshockey belangrijk. De competitie zal dan ook bij voorkeur geconcentreerd zijn op de velden van een vereniging, waar de teams tegelijk kunnen spelen. Dankzij het nieuwe veld, nieuw terras, iconisch clubhuis en modernisering van DHC kan DHC erg representatief zijn voor de UT.

Voor wie is bedrijfshockey?

Binnen het bedrijfshockey in Nederland zijn ruim 11.000 spelers en speelsters vanaf 18 jaar en ouder actief. Deze groep bestaat uit een mix aan alle denkbare niveaus. Iedereen is welkom: ervaren hockeyers, ex-hockeyers en ook beginners.

Bedrijfshockey suggereert dat alleen bedrijven en instellingen aan deze competitie kunnen deelnemen. Niet ieder bedrijf zal in staat zijn om elf spelers/speelsters op te stellen. Bedrijven en/of instellingen kunnen ook gezamenlijk een team samenstellen en inschrijven. Geen team, toch graag meespelen? Individuele speelsters/ spelers kunnen zich voor een team opgeven bij het wedstrijdsecretariaat. Op deze manier kunnen studenten op een unieke manier in contact komen met bedrijven. Het is de manier voor studenten om een praatje te maken met een bedrijf waar zij misschien in de toekomst willen werken. De manier om inzicht te krijgen in je toekomst. Hetzelfde idee als de bedrijvendagen.